dimecres, 22 de juny del 2011

EL CV DENUNCIA LA PARALITZACIÓ DEL MUSEU SANT PIUS V



La comissió de les Arts del Consell Valencià de Cultura (CVC) ha lamentat la falta de públic en el Museu de Belles Arts de València, Sant Pius V, com a conseqüència de l'estat de “paralització” en el qual es troba la segona pinacoteca de l'Estat.
L'òrgan consultiu ha alertat sobre “la urgència d'iniciar la V fase d'ampliació del museu”, i ha mostrat la seua preocupació per la “disminució gradual, però latent, de les arts valencianes en aquestes instal·lacions”.
El president del CVC, Santiago Grisolía, que ha instat les administracions en reiterades ocasions a rehabilitar aquest espai, ha afirmat que “el museu ha de respondre al que el ciutadà està sol·licitant. La recuperació del patrimoni artístic i la dinamització de l'activitat i difusió són les principals demandes”. Així mateix, ha recordat que el seu moment ja va traslladar a la delegació del Govern la seua inquietud per les “deficiències” d'aquesta institució.
Grisolía també ha suggerit una major coordinació entre les empreses de creuers i els museus, amb l'objectiu d'ajustar els horaris i poder promoure la cultura valenciana “a major escala”. D'aquesta forma, ha afegit, “es popularitzarien les entrades dels museus, especialment les del Sant Pius V”.

Font: El Punt