dimarts, 1 de novembre del 2011

RUTES DE TARDOR PEL PENYAL D'IFAC



La Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient ha organitzat un conjunt de sis visites guiades per a aquesta tardor en el Parc Natural del Penyal d’Ifac.

L'objectiu que s'ha marcat la Conselleria amb aquesta iniciativa és donar a conèixer aquest espai protegit entre tota la població i els turistes de la zona. El Penyal D´Ifac, que es troba en el municipi de Calp, posseeix 332 metres d'altura i és un dels espais més visitats a la Comunitat, ja que compta amb un valuós patrimoni històric i una flora singular.

Les visites programades per a la tardor de 2011 començaran dimecres que ve 5 d'octubre, a la qual seguiran altres excursions els dies 19 d'octubre; 2, 16 i 30 de novembre; i 14 de desembre. Totes les rutes guiades tindran lloc entre les 10.00 i les 12.30 hores.

L'activitat, dirigida al públic adult en general, consisteix en una ruta interpretativa guiada pels tècnics del parc natural, des de les restes arqueològiques de la Vila Medieval d’Ifac fins al túnel que travessa la muntanya.

Al llarg del recorregut, els participants podran observar els valors culturals, ambientals i paisatgístics d'aquest espai protegit. A més, els tècnics de la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient informaran sobre l'evolució d'aquest espai protegit des de l'antiguitat fins al present.

Un dels aspectes més interessants de la ruta és conèixer de primera mà la riquesa cultural que tanca la Vila Medieval d’Ifac, ja que està prevista una visita per l'interior de les restes arqueològiques i conèixer els descobriments de l'última campanya d'excavació, duta a terme durant els mesos de juliol i agost pel Museu Arqueològic d'Alacant.

Les places per a participar en l'activitat són limitades i la inscripció obligatòria en l'adreça de correu electrònic ifac_cma@gva.es o en el telèfon 965 837 596. L'activitat és gratuïta i no recomanada per a menors de 12 anys. Apunta't ja!

Font: Levante-EMV