dimecres, 23 de novembre de 2011

LA NOSTRA CUINA: CONFITS D'AMETLA DE CASINOS

Recepta de confits ametla

Ingredients principals

1/2 kg de sucre mòlta
1/2 kg d'ametles
100 cm3 d'aigua
1 cucharadita de canyella

Passos per a elaborar els confits:

1. Calfa una casserola a foc lent amb l'aigua dins.

2. Una vegada estiga calenta, dissol el sucre en l'aigua. Has de moure constantment.

3. Ara agrega la canyella i regira.

4. Puja el foc i bull el xarop fins que, quan caiga de la cullera, forme gotes gruixudes.

5. Afig ara les ametles i regira-les fins que queden molt bé cobertes.

6. Després, posa les ametles en un tamís i sacseja-les suaument fins que el sucre sobrant es desprenga.

7. Utilitza aqueix sucre sobrant per a dissoldre-ho novament, agregant una altra vegada les ametles, fins que queden ben cobertes.

8. Deixa refredar i assecar.

Fira del Dolç de Casinos. El darrer cap de setmana de novembre, els Mestres Artesans presentaran les seves famoses creacions: rollets d'anís, pa de Sant Blai, galetes de cacau, crestes, coques d'oli i sal, i per descomptat els torrons i confits artesans que s'elaboren a la manera antiga, utilitzant ingredients totalment mediterranis, naturals i de primera qualitat.   http://www.casinos.es/fira