divendres, 4 de novembre del 2011

LA NOSTRA CUINA: COQUES FARCIDES



COQUES FARCIDES

Les nombroses classes de coques que engrosseixen el receptari reboster a València reben diversos noms, com a fines, cristinas, de nous, etcètera; són dolços i s'ofereixen al consumidor en forma arredonida i aplanada. També les coques farcides són parteix integrant d'aquesta especialitat, que similars a les truites de la cuina mexicana porten ix i no sucre, es dobleguen sobre si mateixes i s'emplenen amb productes variats, com  samfaina vegetals, o només amb herbes aromàtiques (coques escaldades). Mes que un plat en si mateix és un snack, que es reserva com a aliment de menjars informals; així a València, durant les corregudes de tots de la fira de juliol, aquestes cocs són berenar dels afeccionats.
Temporada de Consum: Tot l'any
Recomanada Para: Berenars o Menjars Informals.
Recepta Para: 4 Comensals
Temps de Realització: 1 hora i 30 minuts
Dificulteu: Acurada
Vi Suggerit: Negre de Criança (Monòver, El Serial, Clariano, Villena)

INGREDIENTS:

Per a la Pasta:
300 gr de Farina
1 dl d'Oli
1 dl d'Aigua
Ix
2 o 3 gr de Llevat en pols

Per al Farcit:
250 gr d'Espinacs
150 gr de Bacallà remullat i esmollat, podent substituir-se- en tot o en part- per bonic en oli, i tots dos productes complementar-se amb gambetes (diminutes gambes, que s'utilitzen senceres prèviament cuites )
200 gr de Tomàquet
2 Ous cuits
4 Dents d'All
1 dl d'Oli
Ix

ELABORACIÓ:
Els espinacs, després de llavar-les i coure-les 10 minuts en aigua amb sal, es deixen escórrer.

L'oli es tira en una paella, i se sofregeixen els alls pelats i el tomàquet *triturado. Quan el tomàquet estiga quasi fregit, s'afig per al seu ofegue el bacallà, el bonic o els *gambetes. A continuació, es retira de la paella i es barreja amb els ous cuits, picats o trossejats, s'assaona i es reserva.

La farina es posa en un recipient i se li afig el llevat,la sal, l'aigua i l'oli per a procedir al seu pastat. Quan la massa estiga solta, es deixa reposar 30 minuts.

Amb un corró de cuina s'estira la massa sobre una superfície llisa, fins a obtenir una làmina fina.

De la massa es tallen cercles de 10 o 12 centímetres de diàmetre, i en el centre es col·loca una cullerada de farcit; es doblega cadascun a la meitat sobre si mateix, es pessiga suaument amb els dits el seu contorn i s'unta la seua superfície amb ou batut.

Per a finalitzar, es calfa el forn prèviament a 200ºC, durant 10 minuts es rebaixa després a 150ºC i es col·loquen en ell les cocs perllongant la cocció durant 30 minuts.

TRUCS I CONSELLS:
Si desitja confeccionar una fórmula més primitiva i senzilla d'aquesta recepta, prepare cocs escaldades. Per a açò, escalde la farina en aigua bullint, optativament anyada una mica d'oli i realitze una massa homogènia; elabore després fines làmines arredonides i emplene-les amb herbes silvestres, prèviament netes i escaldades, per a preparar varietats com: creixens, llitsó, comarroges o roselles.