dijous, 29 de setembre del 2011

SENDERS VALENCIANS: LA PIPA (LA VALL D'UIXÒ)




 Situat a la serra d'Espadá i al terme de la Vall de Uxò, amb 589 metres d'altitud, es tracta de una ruta  relativament curta, i bastant intensa. La ruta transcorre per senderes, excepte el final ja que cal escalar suaument des de principi la pujada al cim ens exigeix un gran esforç. La segona part es fa entretinguda, sobretot pel interés  de les trinxeres de la guerra civil.Tots els anys es fa una Pujada popular des de la Vall d'Uixó que es convertís en un aplec muntanyenc en el que cada vegada participen més valencians. Mereix la pena per les vistes del parc natural de la Serra de Espadà i per coneixer una miqueta més el nostre entorn natural.
"La baixada es fa directament en adreça nord-est, per una cresta que fa la divisió entre els termes de Fondeguilla i la Vall. Els primers metres són molt verticals, després afluixa una mica i un pal senyalitzador marca, una mica esbiaixat a la dreta, la baixada per la Balona. Continuant recte, ve després un interessant pas vertical, ajudat amb una corda instal·lada. La baixada és contínua, passant per algun tram d'ombria on la humitat, pot ser l'aliada junt amb el pendent i ens pot provocar més d'una relliscada.

Al final, arribem, al barranc de Sant Josep, al costat de la carretera CV-230. Creuem el jaç de la pedregosa rambla, girem a la dreta i continuem per un mur d'obra d'uns 40 cm que permet un caminar molt fàcil entre carretera i barranc. Una mica més tard passem per les instal·lacions turístiques de les Grutes de Sant Josep, al poc arribem al gran pàrquing de les grutes de “Sant Josep” de la Vall d'Uixó, havent completat una excursió molt interessant." 

Font: http://www.senderosvalencianos.es

Una bona alternativa de cap de setmana a les discoteques i la ciutat.