dijous, 14 de juliol del 2011

GREENPEACE DENUNCIA DANYS AMBIENTALS I ECONÒMICS DE LES PROSPECCIONS PETROLIFERES A VALÈNCIA

 

 

Greenpeace denuncia els danys mediambientals i econòmics de les prospeccions petrolieres

Demana una moratòria immediata per al pous projectats en el golf de València

Assegura que el País Valencià podria ser autosuficient amb energies renovables per cobrir la demanda fins el 2050

Greenpeace ha denunciat els riscos als quals s'enfronta el País Valencià si s'autoritzen les exploracions i sondejos a la recerca de petroli sobre el fons marí del golf de València. De la mateixa manera,l'organització ecologista assenyala que les energies renovables i l'eficiència energètica són alternatives viables, i que produirien més llocs de treball. Per això, demana una moratòria immediata a nous pous en el litoral i una aposta decidida per una revolució energètica basada en eficiència energètica i energies renovables.
Segons Greenpeace, els efectes més negatius es donarien en ecosistemes com les praderes de Posidònia oceànica i en espècies de mamífers marins,c om ara tortugues, túnids i altres peixos que ja s'enfronten a greus problemes a causa de la urbanització d'aquest litoral, la contaminació, la sobre pesca o la construcció d'infraestructures costaneres.
L'organització assegura que el petroli suposa grans riscos d'abocaments, incendis i contaminació; que Sectors tan importants per a l'economia de les comunitats afectades com el turisme o la pesca es veurien “greument afectats”.
Segons Greenpeace, el País Valencià podria ser autosuficient amb energies renovables (termosolar, solar fotovoltaica, eòlica terrestre i marina) per a cobrir tota la seua demanda d'electricitat projectada per a 2050.

Zones afectades

Entre les zones que es veuran més afectades es troba l'Albufera de València, un espai natural protegit declarat Parc Natural per la Generalitat Valenciana, Zona d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA), inclòs en la Llista d'Aiguamolls d'Importància Internacional del Conveni Ramsar i amb hàbitats i espècies protegits per la Directiva comunitària d'Hàbitats (92/43/CEE). De fet, el punt més proper a la costa dista menys de 5 quilòmetres del far de Cullera situat en l'extrem sud del parc natural de i cobriria tota la zona marina al davant a la platja del Saler i de l'Albufera així com de la ciutat de València .

Font: El Punt