divendres, 21 d’octubre del 2011

NO A LES INCINERADORES DE RESIDUS TÒXICS



Les dades de contaminació de l'aire en les nostres comarques superen els límits que marca l'Organització Mundial de la Salut (OMS), segons un estudi d'Ecologistes en Acció.

Per açò cal evitar l'engegada de la incineradora de Reyval Ambient i de Poligas

Des de la Plataforma Ciutadana No a la Contaminació volem insistir que la problemàtica de la incineració es pretén estendre en les nostres comarques com a negoci, afavorint l'engegada de la de Reyval en l´l'Alcora, però també la de Poligas en Ribesalbes, doncs les dues van a incinerar residus tòxics i perillosos, amb el risc per a la salut de la proximitat als municipis, que en el cas de Ribesalbes és de tan sol 400 metres i amb vent dominant cap al casc urbà.

La de Reyval, amb grans volums de residus tòxics a incinerar, afectaren a la població, per la seua proximitat al municipi de l´l'Alcora, amb vents que també afavoreixen la introducció dels contaminants al casc urbà i al mateix temps cap als municipis de Figueroles, Costur, Llucena, Va habitar de dia, i els de Vila-real, Almassora, Castelló Borriana de nit.

Els diferents estudis que sobre el comportament dels vents s'han realitzat tant per part de la UJI com pel CEAM deixen clara aquesta dispersió dels contaminants amb tendència a concentrar-se en la Plana, sobretot en la zona de Borriana-Vilareal-Almassora i Castello sud, tant les emeses per Reyval com les de Poligas.

Volem denunciar com l'increment d'emissions de contaminants gràcies a la instal·lació de noves plantes de combustió, en est case incineradores, va augmentar els nivells de micropartícules, i de tota la sèrie de metalls pesats que ja patim.

Plom, arsènic, cadmi i uns altres com el mercuri que es vindran a sumar als ja existents de la indústria química, ceràmica i de la petroquímica del Serrallo, la qual cosa va afectar la nostra salut sobretot si tenim en compte la introducció de les dioxines i furans en l'aire, emeses especialment per les incineradores.

Per tot açò vos convidem a participar en la manifestació que tot el municipi de l´l'Alcora a convocat i que tindrà lloc a València el dia 22 a les 12 hores amb eixida de la Plaça Sant Agustí.

Convidem a la població de Benafigos a adherir-se a aquesta manifestació per a lluitar units contra la incineració de residus tòxics i perillosos així com a la resta de municipis que es veuran afectats per aquestes emissions, Onda, Vilareal, Castelló, Borriana, Almassora, Costur, Figueroles, Llucena, etc.

Convidem a tots a participar en l'organització de qualsevol acció que evite la instal·lació d'aquestes incineradores, o de qualsevol altra, doncs és el treball col·lectiu de tots els ciutadans el que aconsegueix detenir aquestes barbaritats, doncs l'administració autonòmica no vol, encara que pot parar-les. Ha deixat clar que vol incinerar, nosaltres no els deixarem. A València hem d'exigir-ho.

No a les Incineradores.

Plataforma Ciutadana No a la Contaminacio