dijous, 6 d’octubre del 2011

LA MANIFESTACIÓ DEL 9 D'OCTUBRE REIVINDICARÀ EL DRET A DECIDIR



La Comissió 9 d’Octubre ha presentat la manifestació que recorrerà València el diumenge 9, que sortirà de la Plaça de Sant Agustí a les 18 h. i acabarà en el Parterre, davant de l’estàtua del Rei En Jaume, com a homenatge al fundador del País Valencià.

La manifestació té com a lema "País Valencià, volem decidir", i el manifest de la convocatòria parteix de la "la més profunda crisi econòmica i política des de la transició" per afirmar "la voluntat dels valencians de que sigui respectat el nostre dret de decidir davant les necessitats que el país enfronta", segons expliquen en un comunicat.

Les entitats, sindicats i partits que formen la Comissió han aconseguit construir consensos socials entorn de la llengua i la cultura, i les polítiques econòmiques, socials i territorials, entre les quals destaquen que els valencians estan d’acord en poder veure TV3, poder matricular els seus fills en l’escola en valencià sense impediments o que l’administració pública valenciana tingui personal suficient que hagi passat el requisit lingüístic i que es normalitzi la relació amb Catalunya.

Font: e-noticies