dimecres, 11 de juny del 2014

RECUPEREM LA NOSTRA LLENGUA






RECUPEREM LA NOSTRA LLENGUA!

Cada volta son més les denuncies per la vulneració dels drets lingüístics dels valencians, com la de Carles M., a Almenara; Lluís Xavier F., al Campello; Rubén D., al Puig; Laura G., al Festival Arenal Sound; Paco M., a Elx, i molts altres. Açò, però, també és un clar indicatiu de que els valencians utilitzem la nostra llengua a tots els àmbits cada volta més i sense rebaixar-nos.

Per contra, encara som molts als que ens costa mantindre una conversa valencià-castellà amb normalitat, encara que l’altra persona et comprenga perfectament. Per això encetem aquesta secció bimensual, per animar-nos els uns als altres a utilitzar la nostra llengua a tot arreu i donar-li valor al carrer i on calga. Ací podrem contar les nostres anècdotes i conèixer millor els nostres drets lingüístics per a poder usar-los en qualsevol àmbit.

Per a començar proposem el següent:

Hi ha moltes voltes que a simple vista una persona pareix que no parle valencià: no pareix d’ací, estem a una gran ciutat, a un gran magatzem, l’hem escoltada parlar en castellà amb altra persona, etc. Llavors, moltes voltes inconscientment comencem la conversa en castellà. Proposem fer un acte d’autoconsciència i d’estima per la nostra llengua i començar la conversa sempre en valencià. Recordem, que algú no parle valencià no vol dir que no l’entenga!

El dimarts que ve posarem altra publicació relacionada amb la llengua i tot el que vulga podrà comentar la seua experiència amb aquesta activitat.

Entre tots fem PAÍS!

Recuperem la dignitat!!